Završen festival „Vitezovo proljeće" (FOTO)

Završen festival „Vitezovo proljeće

Nastupima oko dvadeset pjesnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u Kulturnom centru Gradiška juče je završen dvodnevni festival poezije „Vitezovo proleće”.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, rekao je da Gradiška želi da postane regionalni centar kulture i zahvalio pjesnicima za učešće na festivalu.

„Gradiška je imala tu sreću da se ugledni pjesnici predstave djeci i omladini i da kod njih probude želju da jednog dana i sami postanu pjesnici”, rekao je Adžić.

Direktor gradiškog festivala „Vitezovo proleće” Marko Šukalo, naveo je da je festival prvog dana, koji je bio posvećen poeziji za djecu, u dva termina posjetilo oko 1.500 učenika.

„Pjesnici su posjetili i djecu ometenu u razvoju i djecu koja se liječe na pedijatrijskom odjeljenju gradiške bolnice. Obišli su i znamenitosti grada i njihovi utisci su fenomenalni”, rekao je Šukalo.

Šukalo i urednik časopisa „Vitez” Nedeljko Popadić uručili su Kulturnom centru Gradiška i direktoru Željku Blagojeviću Diplomu za doprinos razvoju kulture, a Kulturni centar uzvratio je Poveljama, koje je dodijelio Popadiću, Bori Đorđeviću i predsjedniku Udruženja književnika Srbije Radomiru Andriću, koji zbog bolesti nije mogao da nastupi na festivalu.

Pjesnik i rok muzičar, popularni Bora Čorba, rekao je da mu priznanje mnogo znači i da je festival „Vitezovo proleće” na kome je nastupio i prošle godine, sjajna pjesnička manifestacija.

„Žao mi je što nismo bili u punom sastavu. Sa nama obično ide i Raša Popov, kada mu to zdravlje dozvoljava. Djeca su divna, pjevala su sa nama, muzikalni su i dobro vaspitani“, rekao je Đorđević.

Završnoj večeri poezije kojom je završen dvodnevni festival „Vitezovo proleće” u gradiškom Kulturnom centru prisustvovalo je stotinjak građana. 

Preporučujemo

Komentari