Veličanstvena filharmonija u Gradišci (FOTO)

Veličanstvena filharmonija u Gradišci (FOTO)

U koncertnoj sali Kulturnog centra u Gradišci održan je koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije.Na repertoaru koncerta našle su se svjetski poznate kompozicije, tako da je gradiška publika mogla da uživa u izvedbama djela Betovena, Mendelsona i drugih. 


-Izuzetno smo zadovoljni večerašnjim koncertom, budući da je koncertna sala bila bila ispunjena do poslednjeg mjesta , što samo potvrđuje ispravan potez Opštine Gradiška, koja je omogućila da građanima Gradiške priredimo jedan lijep kulturni događaj. Od 2012. godine mi smo u našu strategiju razvoja unijeli inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture RS, a to je decentralizacija umjetničke muzike. Trudimo se da pored Banjaluke sviramo i u drugim gradovima Republike Srpske, koji imaju kapacitet da nas prime , a to je sigurno koncertna sala Kulturnog centra u Gradišci. Posjetili smo i naše najmanje opštine i gradove, koji nemaju kapacitet da prime veliki orkestar, ali smo zato nastupali sa manjim sastavim, a sve sa ciljem da im omogućimo i približimo koncerte klasične umjetničke muzike, istakao je direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević.
Svojim izvanrednim nastupom veče je uveličao italijanski solista na klaviru, Đuzepe Bruno. 
Koncert je održan pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović,koja je jedan od osnivača i šef dirigent Banjalučke filharmonije sa kojom nastupa u Republici Srpskoj, BiH, Srbiji , Švedskoj, Italiji i Grčkoj.


Pokrovitelj koncerta bila je Opština Gradiška, koja je omogućila da građani Gradiške besplatno prisustvuju ovom izvanrednom koncertu vrhunskih umjetnika. 
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da Gradiška može biti ponosna što ima jedan ovakav Kulturni centar ,sa izvanrednom koncertnom salom i pozornicom, koji može da ugosti Banjalučku Filharmoniju.
-Bilo je zadovoljstvo večeras prisustvovati koncertu ovih vrhunskih umjetnika, a lokalna uprava će nastaviti njegovati tradiciju i nastojati podizati kulturni nivo događanja na području opštine Gradiška, istakao je Adžić.


Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević istakao je da pored raznovrsnih programa i manifestacija koje gradiška publika ima priliku da prati , na red je došao i koncert Banjalučke filharmonije. 
-Predivno nedeljno veče u Kulturnom centru za sve posjetioce. Veoma nas raduje ogromno interesovanje za ovaj koncert i puna sala posjetilaca svih generacija, rekao je Blagojević.

Preporučujemo

Komentari