Održan dvadeseti kviz iz nacionalnih predmeta

Održan dvadeseti kviz iz nacionalnih predmeta

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Novoj Topoli danas je održan jubilarni dvadeseti Kviz znanja iz nacionalnih predmeta – vjeronauke, istorije i srpskog jezika, na kome su učestvovale ekipe učenika svih sedam osnovnih škola sa područja opštine Gradiška.

Prvo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole “Kozarska djeca” iz Kruškika.

Darjana Šobota, član pobjedničke ekipe, koja se takmičila iz predmeta srpski jezik i književnost kaže da se dugo pripremala. ‘’Nagrada mi puno znači, takmičenje je poučno i treba da se održava’’, navela je Šobota. U njenoj ekipi koja je osvojila prvo mjesto iz predmeta istorija takmičio se Đorđe Đurić, a iz predmeta vjeronauka Đorđe Krivošija. Drugo mjesto osvojili su učenici škole domaćina kviza, “Petar Kočić” Nova Topola, a treće mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” Turjak.

Kviz znanja iz nacionalnih predmeta, za osnovce, organizovalo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Gradiška , u okviru manifestacije “Istina o Srbima”.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ‘’Prosvjeta’’Gradiška, Mirko Milisavić, izrazio je zadovoljstvo zbog trajanja kviza i čuvanju duhovnih i nacionalnih vrijednosti. ‘’Ako kroz mlade generacije ulijemo ljubav prema nacionalnim i duhovnim vrijednostima postigli smo uspjeh’’, naveo je Milisavić. On je rekao da su učenici pokazali zavidno znanje, posebeno iz vjeronauke, te da su u pojedinačnoj konkurenciji iz ovog predmeta prvo mjesto podijelili učenici  Osnovne škole ‘’Sveti Sava’’ Dubrave i Osnovne škole ‘’Danilo Borković’’Gradiška.

Domaćin sljedećeg 21. Kviza znanja iz nacionalnih predmeta 2017. godine biće Osnovna škola ‘’Danilo Borković’’ Gradiška.

Preporučujemo

Komentari