Održan godišnj koncert učenika OMŠ Branko Smiljanić

Održan godišnj koncert učenika OMŠ Branko Smiljanić

U Kulturnom centru u Gradišci sinoć je održan godišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole "Branko Smiljanić" Gradiška.

Direktor muzičke škole Ivan Ristić, rekao je da je godišnji koncert veoma važan događaj za svaku muzičku školu i kruna rada u jednoj školskoj godini. Ristić je istakao da je ova godina bila je veoma uspješna za učenike muzičke škole "Branko Smiljanić", koji su učestvovali na 11 međunarodnih takmičenja u Republici Srpskoj, Srbiji i Hrvatskoj. "Učenici su u ovoj školskoj godini osvojili ukupno 57 nagrada, što je najviše nagrada od kada postoji muzička škola u Gradišci. Među osvojenim nagradama su dvije specijalne i 19 prvih nagrada", naveo je Ristić. On je dodao je u ovoj školskoj godini Osnovna škola "Branko Smiljanić" organizovala sedam koncerata te obilježila 40 godina postojanja.

Trenutno muzičku školu u Gradišci pohađa 210 učenika, na odsjecima za klavir, harmoniku, flautu, gitaru, violinu i flautu. Škola ima i hor i muzičko zabavište a od juna upisuje nove učenike.

Godišnji koncert muzičke škole "Branko Smiljanić" imao je i humanitarni karakter, a sav prihod od prodatih ulaznica namjenjen je za liječenje petogodišnjeg Nikole Hajdera iz Vilusa kod Gradiške, koji boluje od specifičnog oblika epilepsije a za čiju operaciju u Austriji je potrebno 40 000 evra.

Preporučujemo

Komentari