Poginuli vozač sitroena i suvozač u mercedesu

Poginuli vozač sitroena i suvozač u mercedesu

GRADIŠKA - Mladenko Milanović (58), vozač sitroena iz Gradiške, i Vojislav Kočić (20), suvozač u mercedesu 124 iz mjesta Vilusi, poginuli su danas u mjestu Brestovčina nakon sudara ova dva vozila.

Udes se desio na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška u 3.20.

Mercedesom je upravljao Mile Blesić (20), a pored stradalog Kočića, koji je sjedio na mjestu suvozača, u vozilu su se u trenutku nesreće nalazili Danijel Turjačanin (19) i Goran Blesić (19), svi iz Vilusa.

Iz Kliničkog centra su nam kazali kako je T.D. zadobio teške povrede glave i grudnog koša i kako se bez svijesti nalazi na aparatima za vještačko disanje te dodali kako su sve dalje prognoze neizvjesne, a da je G.B. zadobio tešku povredu ruke, ali da je stabilnog zdravstvenog stanja, dok je M.B. pušten nakon ukazane pomoći.

Kako nezvanično saznajemo, vozač mercedesa, koji je išao iz pravca Gradiške prema Banjaluci, zahvatio je bankinu u jednoj od krivina, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na suprotnu stranu, gdje se sudario sa sitroenom i usmrtio nesrećnog vozača.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka zajedno s pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška i tom prilikom naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje kao i potrebna vještačenja na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće.

Kako nam je danas kazala Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, naložena je obdukcija nastradalih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Put kroz Brestovčinu jedna je od najopasnijih dionica na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška. U protekle dvije godine bio je koban za nekoliko vozača i pješaka.  U martu 2012. godine smrtno je stradao dvadesetogodišnji vozač, u oktobru prošle godine smrtno je stradao pješak, a u aprilu ove godine mercedes je udario staricu, koja je ubrzo podlegla od posljedica povreda.

Preporučujemo

Komentari