Humanitarne akcije

Humanitarne akcije

U sklopu akcija koje su se nedavno organizovale za pomoć stanovništvu koje je pogođeno poplavama, u Gradišci su pomoć organizovali društveni, kulturni i sportski subjekti. Veliki doprinos je dala OMŠ "Branko Smiljanić", koja je svojim zalaganjem sakupila 825 KM. „Inače naši koncerti su besplatni, ali smo zbog ove situacije došli na ideju i mi da pomognemo koliko možemo" istakao je direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Ivan Ristić. U akciju se pridružila “Narodna biblioteka” Gradiška, koja je organizovala prikupljanje knjiga za pomoć uništenim bibliotekama (Doboj, Šamac, Čelinac). Ovom prilikom apelujem na građane da sve one knjige koje su im nepotrebne, ali i one kvalitetne i dobre knjige donesu u naše prostorije, jer će tako učiniti humano djelo” rekla je Snježana Miljković, v.d. direktora JU “Narodna biblioteka” Gradiška. 

Naša sugrađanka i umjetnica Dušanka Kužet se priključila akciji tako što je napravila izložbu svojih umjetničkih radova a sav prihod sakupljen od promocije je poklonila stanovnicima poplavljenih područja. 

Dokaz o velikoj humanosti su dali i gradiški glumci u saradnji sa prijedorskim pozorištem, odigrali su dvije humanitarne predstave. U Gradišci "Večera budala", i u Prijedoru "Generalna proba samoubistva". Ukupan iznos sakuljen u ove dvije predstave iznosio je 4595 KM.

U sklopu sportskih aktivnosti možemo takođe navesti dobro odrađenu akciju odbojkaškog turnira u našem gradu. Ukupno su učestvovale četiri ekipe a sakupljen je iznos od 1000 KM.

U svakom slučaju zahvaljujemo se našim sugrađanima na solidarnosti i humanosti koji su došli i podržali ova dešavanja. 

Vaš GIN.ba


Preporučujemo

Komentari