Nakon dijagnoze raka - posjetila sedam svjetskih čuda

Nakon dijagnoze raka - posjetila sedam svjetskih čuda

Za samo 13 dana Megan Sullivan je posjetila 12 država, putovala 28.211 milja, i posjetila 7 svjetskih čuda!

"Pala sam sa 15 metara na penjanju u Yoesmithu, udarilo me je auto i onda mi je otkriveno da bolujem od raka kože, sve u jednom mjesecu! Dvije sedmice kasnije, odlučila sam da vidim 7 svjetskih čuda za 13 dana i steknem novi pogled na život. Da živim više, sada."

 

Prvi dan - Čičen Ica


"Sve je počelo u dolini Yoesmith gdje sam trenirala penjanje preko 3 godine. Na visini od 600 metara, doživjela sam pad od 50 metara, i tada sam počela da sve preispitujem... Od dovođenja sebe u takve, opasne situacije, do razloga koji me tjeraju da se bavim penjanjem. Šta to zapravo pokušavam sebi i svijetu da dokažem?"

 


Drugi dan - Maču Piču

"Kao u filmu, iduće sedmice me je udarilo auto dok sam vozila Vespu. Kasnije, tokom rutinskog pregleda otkriveno je da bolujem od raka kože. U roku od 3 sedmice mi se izdešavalo toliko loših stvari."

 


Četvrti dan - Spomenik Hrista Spasitelja


"Prijatelji i porodica su se šalili da će da mi kupe ogroman balon u kome ću da živim i koji će da me štiti od svega, ali kada sam shvatila koliko bi skupo i nepraktično bilo izlaženje sa momcima, odustala sam od njihove ideje."

 

 

Šesti dan - Koloseum

"Do sada u životu, najviše sam učila u tragičnim momentima i kada sam gubila. Iz gubitka se rađa velika promjena, jer se otvara prostor za nešto novo."

 


Osmi dan - Petra

"Nakog najgoreg mjeseca u životu, počela sam razmišljati o tome kako živim. Došla sam do ove nevjerovatne spoznaje... Jedina stvar koja me spriječava da imam sve što želim u životu sam ja sama."

 


Jedanaesti dan - Taj Mahal

"Uvijek sam govorila da nema dovoljno vremena ili novca, ali to su bili samo izgovori. Uvijek sam se plašila neuspjeha. Trebalo mi je da prestanem da mislim da su moji ciljevi neostvarivi i da razmišljam kako je na meni da odlučim kako ću da živim svoj život."

 


Dvanaesti dan - Kineski Zid

"Jedino za čim žalim je što sam propustila neke prilike jer nisam ni pokušala. Ove godine sam riskirala, i nastaviću riskirati s ciljem da proživim najveću moguću avanturu - sopstveni život."

 

 

Preporučujemo

Komentari