Proljećne top svjetske lokacije za odmor

Proljećne top svjetske lokacije za odmor

Za one koji vole ideju odmor bez bikinija i koktela, proljeće može biti savršen period za porodicu, prijatelje, parove – za bijeg. Marriott Rewards Premier Credit Card sproveo je online anketu, pitajući više od 1.000 odraslih osoba koje odredište će izabrati za proljetni odmor ove godine. Ovde su prvih pet destinacija, zajedno sa nekoliko korisnih preporuka o mogućem provodu.

 

Veliki kanjon Kolorado, 50% ispitanika


Najspektakularniji kanjon na svijetu ne privlači previše turista ali njegovi fantastični pogledi su užitak za planinare, ljubitelje raftinga i one koje jednostavno žele slaviti Majku Prirodu. Ukoliko ste zainteresovani za malo glamuroznije destinacije u okolini, možete potražiti Las Vegas – samo vozite na zapad nekoliko sati.

 

Havaji, 48% ispitanika

Ko ne bih želio da se povuče na „najljepski park-ostrvo usidreno u okeanu“ kao što ga je Mark Twen opisao? Honolulu mogu imati svi, ali Hawaii's Aloha Spirit osvaja svojim tropskim krajolikom i dom je za jedne od najljepših vodopada na svijetu.

 

New York, 44% ispitanika

Bezbroj mogućnosti u najdinamičnijem i najrazvijenijem gradu na svijetu. Dok su podsjetnici na zimu još tu, proljetni odmor u „Velikoj jabuci“ može biti najbolje vrijeme za istraživanje eklektičkih restorana i razgledanje čudesa kao što su Empire State Building, Kip slobode ili Central park.

 

London, 42 % ispitanika

Jedna od najposjećejnijih destinacija je London, koji se počinje buditi iz zimskog sna nudeći proljećnu razdraganost. Planirajte dobro svoje putovanje jer ćete biti u mogućnosti da prisustvujete (ali i da učestvujete) u Londonskom maratonu, utrci čamaca izmedju Oksforda i Kembridža kao i veliki broj muzeja.

 

 

Nešvil – muzički grad Amerike, 35% ispitanika

Muzički grad može ugostiti i zabaviti društvo radijskom emisijom Grand Ole Opry kao i mnogim kantri klubovima. A ako ste ljubitelj začina, počastite svoje nepce sa čuvenom Nešvilskom vrućom piletinom.

Preporučujemo

Komentari