Sve što niste znali

Sve što niste znali

Ako ne znate osnovne stvari o sebi, kako ćete se prezentirati bilo kome drugom? Čini se kako u našem društvu o svima drugima znamo više nego o sebi. Iako je teško odvojiti vrijeme, pronađite ga i istražite što volite, a što ne volite na sebi. Ako se upoznate bit će vam mnogo udobnije živjeti u svojoj koži. A zatim dobro naučite sljedeće lekcije:

Udajte se za najboljeg prijatelja – Biste li radije proveli ostatak života s najboljim prijateljem ili s tim nekim tipom kojeg ste upoznali za šankom, a koji i nije bio pretjerano ljubazan prema vama.

Kompatibilnost je ključ – Slušajte kako govori o svojoj porodici. Posebno o svojoj majci. Možda ovo zvuči užasno, ali mnogo govori o njemu. Je li njegova porodica geografski blizu, ali se svejedno ne viđa s njima? Veliki znak “stop”! Ako postoji neki opravdan razlog, npr. žive u inostranstvu, to je već druga stvar, ali ako ga ikad čujete ili vidite da psuje majci ili je na bilo koji drugi način vrijeđa, bježite koliko vas noge nose.

Držite se podalje od lažova – Osobe možete procjenjivati po onome kako izgledaju, šta rade i šta govore. Ako nije bio tamo gdje je rekao da će biti, nije radio ono što kaže da radi ili bilo koja druga laž ukazuje na lošu ličnost. Slijedite svoje instinkte. Ako prečesto ignorišete instinkte oni više neće funkcionisati, a laž hoće.

Ljudi vole da igraju igrice – Po pravilu osobe igraju igru na početku veze. Ta igra se zove “Biću sve što mislim da ti želiš”. Da biste shvatili ko je zapravo neka osoba trebaće vam godinu dana ili možda i duže. Tek kada vidite kako se neko ponaša za rođendane, Novu godinu, odmore i druge praznike možete procijeniti njegov karakter. Ono što se događa među vama u izolovanim uslovima, nije uvijek to što će se događati u svim situacijama.

Uvijek uključite logiku – Kaže se često kako srce i mozak nemaju ništa zajedničko, ali veza bi trebalo da komplimentira vašem životnom stilu i poboljša ga. Nemojte pristajati na ništa omalovažavajuće, ponižavajuće ili bilo šta slično samo zbog toga što mislite da treba da slušate srce.

Preporučujemo

Komentari