Otvorena senzorna soba u Dnevnom centru - Mi smo dio vas

Otvorena senzorna soba u Dnevnom centru - Mi smo dio vas

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju „Mi smo dio vas“ u Gradišci juče je otvorena senzorna soba, namijenjena djeci koja imaju poteškoće sa senzornom integracijom, posebno djeci sa autizmom.

Senzornu sobu svečano su otvorili načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i član Kluba Lajens /Liones/ iz Švajcarske, Saša Gelbhaus, koji je donirao opremu za senzornu sobu vrijednu oko 20 hiljada maraka.

Saša Galbhaus je rođen u Gradišci, a trenutno živi u švajcarskom gradu Biberist gdje ima Dom za stara lica. Direktor Centra za socijalni rad Gradiška, koji upravlja radom Dnevnog centra „Mi smo dio vas“, Suzana Šormaz  navela je da na području opštine Gradiška ima četrnaestero djece sa autizmom i pervazivnim poremećajima koji imaju senzo-motoričke i poteškoće sa senzornom integracijom. „Senzorna soba s radom počinje od jula, nakon završetka edukacije osoblja koje će raditi sa djecom sa smetnjama sa senzornom integracijom. Dnevni centar „Mi smo dio vas“, koji trenutno ima dvadeset korisnika, s radom senzorne sobe će proširiti obim usluga zbrinjavanja djece sa smetnjama u razvoju a oština Gradiška unaprijediti sistem socijalne zaštite ove djece“, naglasila je Šormazova.

Saša Kasagić, naveo je da je njegovo djete, koje ima autizam, do sad koristilo senzornu sobu u Banjaluci i da su nakon terapija mnoge senzorne poteškoće sa kojima je imao probelema sada nestale, te izrazio zadovoljstvo što će sada moći koristiti senzornu sobu i u Gradišci.

Preporučujemo

Komentari