Bakšiš od 1000 dolara

Bakšiš od 1000 dolara

FILADELFIJA - Kraći razgovor i vožnja od dva minuta bili su sve što je potrebno da jedan američki taksista dobije bakšiš od gotovo 1.000 dolara.

Umar Maiga, noćni taksista iz Filadelfije, bio je toliko šokiran da je sačekao mjesec dana sa podizanjem novca kako bi bio siguran da se misteriosni dobročinilac nije predomislio.

Njegov šef, vlasnik kompanije Fridom taksi Everet Abitbol kaže da je to najveća napojnica koju je video za tako mali račun, 4,31 dolara za kratku vožnju centrom Filadelfije.

Maiga je pokupio nepoznatog putnika i njih dvojica su malo poćaskali o taksiranju, povećanju posla pred Božić a mušterija je rekao da zna da je vožnja taksija težak posao, rekao je Abitbol AFP-u.

"On je rekao 'hej, pobrinuću se za tebe' i kada je naš vozač pogledao rekao mu je 'gopodine, mislim da ste pogrešili' ali je on rekao 'to je ono što želim da ti dam, znam šta sam uradio", prepričao je Abitbol razgovor u taksiju i dodao da cijela stvar nije mogla da se desi boljem čovjeku koji u kompaniji radi od njenog otvaranja 2011.

"On je porodičan čovek i veoma, veoma dobar vozač", rekao je Abitbol.

"Uvijek mozete da se oslonite na njega".

Preporučujemo

Komentari