10 najčešćih snova i njihovo tumačenje

10 najčešćih snova i njihovo tumačenje

Zubi koji ispadaju, bježanje, seks sa šefom ili profesorom... pogledajte šta znače ovi i neki drugi snovi.

Zubi koji ispadaju

Ako vam u snu ispadne jedan zub ili više njih, ali i ako sanjate da imate prljave ili bolesne zube, vjerovatno brinete o tome kako vas drugi vide i doživljavaju. Takođe, san o zubima ima veze i sa našim sumnjama u sopstvene reči ili dela. Možda vas je sramota što ste nekome nešto rekli ili uradili?
Prava suština zuba je da samelju hranu, ali i da ih upotrijebimo da nekoga ujedemo u samoodbrani. Dakle, ako vam zubi ispadaju, možda se bojite da gubite ličnu moć i da se osjećate nezaštićeno.

Zapitajte se: da li ste nedavno nekoga uvrijedili, koji to problem niste riješili onako kako ste htjeli, na kom životnom polju mislite da vam ne ide najbolje?

Možda je san o zubima signal da je vrijeme da nešto "zagrizete", pokažete inicijativu, uzmete stvar u svoje ruke.

Goli u javnosti

Kada sanjate da ste goli na javnom mjestu, pred drugim ljudima, to može biti znak da ne želite da neke osobe znaju da se vi osećate ugroženo, da krijete neke svoje strahove. Biti nag pred drugima znači da ste za neku odgovornost nespremni, neinformisani, neobrazovani ili neiskusni, prenosiMondo.rs.

Zapitajte sebe: šta to krijem, zašto se osećam kao prevarant, kako da se pomirim sa svojim manama?

Bježanje od nečega ili nekoga

San u kojem bježite od neke osobe, životinje, pomahnitalog automobila, aviona koji pada pravo nas vas, predstavlja vaše strahove od suočavanja sa problemima koji ne zavise od vas. Ako u takvim snovima osjetite da ste paralisani i da ne možete da pobjegnete ili se sakrijete, znači da ste zaista blokirani problemima na javi.

Pitajte sebe: zašto se osjećam ugroženo, šta to želim da izbjegnem, ko ili šta me zaustavlja da idem dalje?

U kući iz djetinjstva

Kuće su simboli nas lično, tako da vraćanje u kuću ili stan u kojem smo rođeni, može značiti da se preispitujemo da li smo negdje pogriješili, da li su neke naše navike dobre ili loše, a možda je vrijeme da se riješe potisnuti problemi iz prošlosti.

San u kojem pokušavamo da živimo u staroj kući koja nam je sada mala, tijesna, ili gledanje stvari i namještaja koje bi trebalo obnoviti, renovirati, znači da smo postali svjesni sopstvenih mana i nedostataka i da želimo da se popravimo. Ako naša stara kuća u snu ima nove sobe, to može značiti da smo zadovoljni novim iskustvima, osobama, obrazovanjem, talentima... koje smo dodali u naš život.

Možda biste mogli da se zapitate: koje dijelove kuće, zapravo vas samih treba da "renovirate"? Da li vam je prijatno u vlastitoj koži? Koja soba vam je omiljena i zašto? Šta nove sobe simbolizuju?

Seks

Snovi o seksu često imaju veze sa tim kako doživljavamo sebe. Seks sa slavnim ličnostima može da znači da želite veću vidljivost, da vas više cijene, da hoćete osobine pjevača, glumca... kojeg ste sanjali.

Seks sa autoritetom poput profesora, doktora ili šefa, možete značiti da vam osjećaj moći nedostaje da biste bili uspješniji i srećniji.

Seks sa strancem ili osobom druge rase možda znači da tragate za drugom stranom svoje ličnosti, da želite u javnosti da se prikažate u drugačijem svijetlu.

Seks sa osobom vašeg pola znači da dobro prihvatate sami sebe, da ste zadovoljni onim što ste uradili, postigli.

Možda možete da se zapitate: koje skrivene osobine želite kod sebe da aktivirate, čemu se divite kod nekih drugih ljudi i da li to možete i sami da postignete?

Gubiti važne predmete

Snovi o gubitku ključeva ili novčanika, možda znače da ste preopterećeni stegama, zakonima, pravilima, onim što vam drugi nameću. Tim snovima kao da govorite sebi: "Hajde da vidim šta će biti ako nešto uradim drugačije nego što se od mene očekuje?".

Gubljenje automobila može značiti da potajno želite da se pokrenete, možda da promijenite posao, mjesto stanovanja, žudite da negdje otputujete?

U svakom slučaju, vrijeme je da definišete šta za vas znače sloboda i nezavisnosti.

Zapitajte se: Da li sam ja ono što želim da budem? Da li je vrijeme da oslobodim drugu stranu svoje ličnosti?

Kasnite

San u kojem nikako da stignete tamo gdje ste krenuli, je odraz vaše nervoze zbog obaveza, probijenih rokova. Možda niste spremni za izazov?

Ako kasnite na ispit ili na posao, obratite pažnju na nova saznanja ili na nove izvore edukacije, radite više na sebi.

Zapitajte se: šta još treba da naučim ili koju novu vještinu treba da savladam? Da li sam dovoljno spreman za nove izazove?

Pronalaženje dragocenosti

Snovi u kojima ste pronašli novac, zlato, dragulje... možda upućuju na to da ste preplavljeni dugovima, da vam fale novčana sredstva za život, da strahujete od nemaštine ili da ćete izgubiti ono što imate.

Takođe, pozadina ovih briga često je nešto sasvim drugo: strah da ne zaslužujete da budete voljeni i zato sanjate kako je to osjećati se bogato i srećno. Novac i dragocjenosti mogu da simbolizuju emocionalno blagostanje.

Zapitajte se: ko vam je u snu dao te dragocenosti i šta vam ta osoba znači? Gdje ste pronašli blago i zašto baš na tom mestu?  Kako ste se osjećali kada ste pronašli novac - blaženo, spokojno, pohlepno, da li ste podijelili sa nekim?

Operacija ili neka bolest

Snovi u kojima ste bolesni ili vas operišu, sugerišu neke fundamentalne promene koje vas očekuju ili želite da učinite. U retkim prilikama, oni su upozorenja o aktuelnim zdravstvenim problemima ili ukazuju na to da ste iscrpljeni i da treba da se odmorite.

Možda je vrijeme da promijenite neke svoje loše navike, da smršate, ostavite pušenje, počnete da se bavite nekim sportom?  Ako osjetite anesteziju u snu, vi vjerovatno potiskujete neka osjećanja, brige ili odgovornost. Ako obilato krvarite u snu ili osećate bol, vi se, zapravo, osjećate bez kontrole u stvarnom životu, a možda vas je neko ozbiljno povrijedio.

Zapitajte se: šta ili ko je izazvao da se osećam tako ranjeno i bespomoćno? Zašto sam se fokusirao baš na taj deo tela? Šta su ljekari u snu uradili da mi pomognu? Da li sam nakon operacije postao bolji i mogao da uradim nešto više?

Automobil koji se ne zaustavlja ili neće da vozi

Ovakvi snovi upućuju na to da se momentalno nalazite u stanju bespomoćnosti, da su neki događaji van vaše kontrole, da se osećate nemoćno zbog nekoga ili nečega. Automobil koji se kotrlja unazad, kočnice ne rade, ili možda uopšte neće da "upali" i krene? Sva prevozna sredstva su odraz nas samih, naših emocija, čak i komete, rakete, NLO.

Obratite pažnju na to da li ste u takvom snu vozač ili suvozač? Ako sjedite na zadnjem sjedištu, na primjer, može značiti da je vrijeme da učinite neki iskorak u životu. Ako vas vozi neko drugi, razmislite ko je to, a onda i kako da sami preuzemete kontrolu nad vlastitim životom.

Zapitajte se: na kom polju se osjećate nemoćno? Kome ste dali moć da upravlja vašim životom? Šta treba da učinite da biste preuzeli kontrolu?

Preporučujemo

Komentari