PSD Patrija - jednodnevni izlet u kanjon rijeke Cvrcke

PSD Patrija - jednodnevni izlet u kanjon rijeke Cvrcke

Za ovaj kanjon važi uvreženo mišljenje – da je prelijepo, jedinstveno okruženje – netaknuta priroda. Početno mjesto na stazi je selo Vrbanjci, koje se nalazi par kilometara poslije Kotor Varoša.


Plan izleta:
- Okupljanje u 6:45 na parkingu ispred Kulturnog centra gdje je planiran polazak u 07:00 časova, ide se do sela Vrbanjci odakle kreće pješačka staza sve do mjesta Mitrovići pored Kneževa gdje će sve učesnike čekati autobus.
- Kanjon Cvrcke povezuje Kotor Varoš i Kneževo. U kanjonu ima dosta izvora i slapova i starih vodenica koji ostavljaju očaravajući utisak na sve posjetioce.
- Staza nije fizički zahtjevna a tehnički je srednje zahtjevna. Uglavnom se hoda koritom rijeke a na pojedinim mjestima se hoda kroz vodu dubine preko pojasa dok na pojedinim mjestima trebamo popeti uz manje tehnički zahtijevne stijene. Na mjestima gdje se budu pravile pauze može se i kupati.


Neophodna oprema:
- Obuća za pješačenje ( mogu i patike sa debljim đonom), patike za hodanje po vodi (NIKAKO BOS ILI U PAPUČAMA), ranac za jednodnevne izlete, kupaće gaće ili kostim, rezervna presvlaka, hrana za jedan dan, sunčane naočare, voda najmanje 1.5 litara te lijekovi ukoliko ih neko koristi. U autobusu možete ostaviti rezervnu presvlaku kako bi imali suvo po završetku izleta.


Cijena izleta je 30 KM a za članove društva 25. U cijenu je uračunat prevoz i troškovi organizacije.
Prijave se mogu vršiti preko telefona 065 839 980 ( Miroslav Petrović) a uplate u četvrtak u od 20 do 21 čas u kafe baru " Staro Mjesto" 

Vodič izleta: Miroslav Petrović M.B. 084 PSRS

Preporučujemo

Komentari