Startovali fudbaleri Kozare

Startovali fudbaleri Kozare

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Kozara Saša Krupljanin izvršio je prozivku fudbalera i time ozvaničio početak priprema za novu sezonu. Na prvom okupljanju pojavila su se 22 fudbalera. „Na početak priprema uvijek kasni nekoliko igrača, opravdano ili neopravdano, ali uglavnom gro igrača bude tu. I ove godine smo priključili nekoliko mladih igrača koji će sa seniorima sticati iskustvo“, rekao je pomoćni trener Stojan Timarac.

Fudbalerima se obratio i novi predsjednik kluba, Jovica Bulović, koji je predočio očekivanja Uprave i ciljeve kluba u narednoj sezoni.

„Kostur ekipe je ostao, a priključili su se i mladi fudbaleri, te će naš primarni cilj i naredne sezone biti afirmacija mladih igrača, a potom i plasman u vrhu tabele“, ističe kapiten ekipe, Ognjen Petrović.

U odnosu na prošlu sezonu dres Kozare neće nositi Miloš Šatara i Ognjen Škorić koji su tražili ispisnice, dok je nekim fudbalerima istekla pozajmica. Za sada, nije planirano dovođenje pojačanja. U narednoj sezoni Prva liga će imati 12 klubova i igraće se po trokružnom sistemu. Od tih 12 klubova na kraju sezone, ligu može napustiti čak sedam ekipa pošto se i Premijer lige smanjuje naredne sezone sa 16 na 12 klubova.

„Novi je sistem i više od pola timova može ispasti iz lige, ali ja sam siguran da Kozara neće biti među tim timovima nego među onima koji će se boriti za titulu. Ekipa je mlada, poletna i velikom borbenošću i zalaganjem možemo ostvariti ciljeve“, rekao je Petrović.

Kozara će kompletne pripreme obaviti u Gradišci. Od 8. jula igrači će trenirati dva puta dnevno,a  odigraće i 7,8 kontrolnih susreta, uključujući i one na turnirima koje organizuju OFS Gradiška i FK Jedinstvo iz Žeravice.

Preporučujemo

Komentari