Prvi pametni miš NAOS QG

Prvi pametni miš NAOS QG

Sa porastom nagrada u gejming industriji porastao je i broj kompanija koje se bave isključivo proizvodnjom gejming opreme. Jedna od tih kompanija je Naos Quantified Gaming koja je napravila prvi pametni miš koji ima mogućnost da mjeri otkucaje srca, promjene kože koji se dešavaju tokom igranja, broj klikova po minuti, brzina pokreta miša i način kretanja miša. Za nas obične “smrtnike” i amaterske gejmere to i ne znači puno ali za profesionalne gejmere ovaj miš je nešto što uveliko može da unaprijedi njihov način igranja.

http://cdn.gin.ba/resize/0x0/151206-56647c6b9efbf9.jpg

Naos QG miš dolazi uz program koji mjeri sve podatke koje mu on šalje i pretvara ih u grafikone koji kupe sve podatke dostupne, ne samo sa miša, već i sa samog računara. Podacima koje program obrađuje imamo pristup u realnom vremenu, što znači da ne moramo čekati da završimo igranje da bi vidjeli grafik našeg srca u određenom trenutku. Još jedna zanimljiva opcija je nadgledanje rada srca i drugih igrača koji trenutno igraju sa vama, naravno ako i oni posjeduju Naos QG miš.

http://cdn.gin.ba/resize/0x0/151206-56647c6dc71b39.jpg

Trenutno nije poznato kada ovaj prvi pametni miš kreće u masovnu proizvodnju i prodaju ali jedno je sigurno, da, kao ni njemu slični profesionalni gejmerski miševi, definitivno neće biti svima pristupačne cijene. Do tada vas ostavljamo sa njegovim promotivnim videom:

Preporučujemo

Komentari