Wozniak napao Samsung "Galaxy Gear je bezvrijedan"!

Wozniak napao Samsung

Iako mnogi tržišni analitičari vjeruju kako su pametni satovi, nakon pametnih telefona i tableta, slijedeća kategorija gadgeta koja će zaluditi korisnike te da će se na ovom tržištu okretati milijarde dolara, do sada predstavljeni modeli satova još nisu privukli veliku pažnju korisnika. Svoje su modele predstavili Peble, Sony, Samsung i druge kompanije, nego čini se da svi čekaju Apple i njihovo predstavljanje iWatcha koji bi mogao pokrenuti ovo tržište na sličan način na koji je iPad pokrenuo tržište tableta.

Tokom nedavne tehnološke konferencije u Milwaukeeju o pametnim satovima govorio je i suosnivač Applea Steve Wozniak koji uopšte nije oduševljen trenutnim stanjem na ovom tržištu. ‘To je bila jedina tehnologija koju sam kupio kako bih eksperimentisao s njom, ali i koju sam odbacio nakon samo pola dana i prodao na eBayu jer je tako bezvrijedna’, prenijeli su na Business Insideru izjavu Woznika koji je dodao kako je sat morao ‘držati na uhu i slično’.

Iako mu se nije svidio niti jedan sat koji je trenutno na tržištu, tokom konferencije posebno je napao Samsung i njihov model pametnog sata napomenuvši kako je ‘Galaxy Gear bezvrijedan’. On od ovih uređaja želi puno veće mogućnosti, slične onima kakve danas imaju pametni telefoni, a ne da njihova uloga bude samo jednostavno povezivanje putem Bluetootha s telefonima u džepu.

Wozniak, kao i veliki broj ljubitelja Applea, takođe polaže velike nade u kompaniju koju je davno osnovao sa Steveom Jobsom i nada se da će njihov smartwatch ispuniti sve njegove želje. Posljednje glasine kažu da bi ga Apple trebao predstaviti tokom oktobra ove godine, a njihov bi sat trebao imati zakrivljeni ekran dijagonale 2,5 inča.

Inače, Steve Wozniak nije jedna od osoba koja koristi samo Appleove uređaje i kritikuje konkurentske kompanije, već je on pravi geek koji obožava nove tehnologije i gadgete bez obzira na proizvođača tako da njegova kritika Samsunga nema veze s trenutnom situacijom između Applea i ove južnokorejske kompanije koje puno vremena provode po sudovima tužeći jedna drugu za milione i milijarde dolara.

Preporučujemo

Komentari