Evo zašto zaposleni u Googleu vole ovu kompaniju

Evo zašto zaposleni u Googleu vole ovu kompaniju

Posao u Googleu je jedna od najtraženijih pozicija u kompletnoj tehnološkoj industriji. Pored zaista impresivnog radnog prostora, Google svojim zaspolenima daje i druge pogodnosti.

Nekadašnji, ali i sadašnji, zaposleni u Googleu na sajtu Quora otkrili su prednosti rada za ovu kompaniju.

Besplatna hrana i grickalice 

Zaposleni u Googleu se izuzetno dobro hrane i kompanija im nudi zdrav i raznovrstan doručak, ručak, pa i večeru ukoliko rade do kasno i to potpuno besplatno.

Tu su i brojni barovi sa sokovima i kafom širom kampusa.

Svakodnevno ste okruženi nevjerovatnim ljudima i misliocima 

Kompanija je odlično mjesto da se vide, čuju i upoznaju ljudi o kojima su mnogi samo čitali.

„Okruženi smo pametnim i motivisanim ljudima koji stvaraju najbolju sredinu za učenje kojoj sam ikada bio izložen. Ne mislim samo na stručne razgovore, već je tu i rad sa nevjerovatnim kolegama“, izjavio je jedan Googler.

Zaposleni imaju utisak da žive u budućnosti 

Zbog toga što je Google jedna od vodećih tehnoloških kompanija na svijetu, nije iznenađenje činjenica da su zaposleni konstantno izloženi novim tehnologijama.

Oni koriste brojne kompanijine proizvode kako bi završili svoje projekte i testiraju uređaje i softver koji još nije predstavljen javnosti.

„Chrome je bio moj primarni brauzer prije nego što je bio najavljen. Koristio sam telefone, tablete i Chromebookove prije nego što su pušteni u prodaju. To je zabavno. Mogu da vidim kako će izgledati budućnost, i ako dam dobar utisak ili se još više angažujem, mogu i da oblikujem budućnost“, tvrdi jedan od zaposlenih u Googleu.

Zaposleni u kampusu imaju besplatan prevoz do posla i kući 

Iako su Googleovi autobusi naišli na neodobravanje stanovnika San Franciska, oni su i dalje nevjerovatan resurs za zaposlene.

Svi autobusi imaju WiFI, tako da zaposleni mogu da se opuste, ali i završe svoje poslovne obaveze prije nego što stignu kući.

Psi su dobrodošli 

Svi zaposleni u Googleu mogu da dovedu svoje ljubimce na posao.

Nekadašnji zapolseni u Googleu tvrdi da je dovođenje njegovog psa na posao povećalo njegovu energiju, ali i energiju i radost drugih zaposlenih, pšto mu je pomoglo da upozna ljude koje inače nikada ne bi upoznao.

Google se brine o generalnoj sreći i dobrostanju zaposlenih 

Zaposleni mogu da daju „kredite za masažu“ kolegama nakon dobro obavljenog posla. Ovi krediti mogu se iskoristiti za besplatnu jednočasovnu masažu.

Pored masaža, jedan zaposleni opisuje šta mu se desilo kada se povrijedio radeći za kompaniju:

„Povrijedio sam se dok sam bio u SAD i morao sam da idem na tri operacije i druge preglede zbog čega nisam mogao da radim 5 mjeseci. Moj menadžer, kolege ali i cijela kompanija pokazali su veliku empatiju i ohrabrili su me da se samo skoncentrišem na to da mi bude bolje. Kada sam se vratio na posao i dalje sam bio pod stresom ali je moj menadžer postavio ciljeve u skladu sa mojim stanjem što mi je pomoglo da se vrlo brzo uhodam i nastavim tamo gdje sam stao“.

Novi roditelji dobijaju pauzu koju zaslužuju 

Normalno je da majke odsustvuju sa posla i do 6 nedjelja nakon porođaja, ali u Googleu je druga priča.

Novi očevi dobijaju 6 nedjelja plaćenog odsustva a mame 18 nedjelja.

Google novim roditeljima čak daje i poseban bonus kako bi im pomogao sa novim troškovima. A kada se roditelji vrate na posao, postoje besplatna obdaništa za djecu.

Zaposleni imaju besplatne fitnes časove i ohrabruju se da se pridruže timskim sportovima

„Volim da razmišljam pod tušem. Prilika da izađen napolje i džogiram pomaže mi da se fokusiram na posao i oslobodim stresa rada u kancelariji“, tvrdi jedan zaposleni.

Pravilo 80/20 zaposlenima daje priliku za kreativnost 

Ovo pravilo omogućava zaposlenima da 80 odsto vremena posvete svom primarnom poslu a 20 odsto mogu da provedu radeći na projektima u koje vjeruju i za koje misle da će pomoći kompaniji.

Zaposleni mogu da dobiju dodatne slobodne dane da se posvete svojim strastima 

Pored odmora, Google zaposlenima nudi dodatne prilike da iskuse život van posla. Oni mogu da uzmu i do 3 mjeseca neplaćeno pod posebnim okolnostima.

Tokom tog perioda plaća im se zdravstveno, a slobodno vrijeme mogu koristiti kako bi radili za neprofitne organizacije, političke kampanje ili druge projekte orijentisane ka zajednici.

Preporučujemo

Komentari