Google vas poziva da provjerite svoje znanje iz geografije

Google vas poziva da provjerite svoje znanje iz geografije

Smarty Pins nova je Google-ova usluga koja služi razonodi, zabavi i učenju. Na osnovi svog servisa Google Maps kompanija je izradila kviz znanja u kojem servis igraču postavlja pitanja, a on na njih odgovara ispuštanjem prepoznatljive Google-ove oznake (pina) na pravo mjesto na prikazanoj geografskoj karti.

Bodovi se prikupljaju tačnim smještanjem oznake na lokaciju koja je odgovor na pitanje, i to u što kraćem vremenu. U slučaju greške, negativni bodovi se dodaju u obliku kilometara – računa se udaljenost datog odgovora od tačne lokacije koja se tražila. Servis nudi i pomoć u obliku dodatnih tragova do odgovora, a igračima će sigurno biti od pomoći što traženu lokaciju neće morati tražiti po cijlom svijetu, već samo po regionu na koju se karta prilikom svakog pitanja pozicionira.

Stoga, ukoliko volite geografiju i snalazite li se u nekoj od ponuđenih kategorija (nauka, sport, zabava, kultura i umetnost, istorija), a pritom imate i nešto slobodnog vremena, već danas možete zaigrati Smarty Pins.

LINK DO IGRE: KLIK OVDJE

Preporučujemo

Komentari