Održan koncert grupe Crvena jabuka u Gradišci (FOTO)

Održan koncert grupe Crvena jabuka u Gradišci (FOTO)

Popularna grupa "Crvena jabuka" održala je koncert za pamćenje u velikoj sali Kulturnog centra u Gradišci..
Vrhunski muzičari predvođeni frontmenom Draženom Žerićem Žerom priuštili su svojim obožavateljima nezaboravno veče uz najljepše ljubavne pjesme kao što su: „Tamo gdje ljubav počinje“, „Uzmi me kad hoćeš ti“, „Nekako s proljeća“, Tugo nesrećo…i mnoge druge.


Publika svih generacija uživala je više od dva sata u najljepšim baladama i bezvremenskim hitovima, ali i pjesmam sa novog albuma ,, Crvena jabuka “, koji je izašao prošle godine.
Pjevač grupe Dražen Žerić, kaže da tajna njihovog dugogodišnjeg trajana na domaćoj muzičkoj sceni, biti normalan,iskren prema sebi, ali prvenstveno prema svojoj publici .

- Najvažnija je pjesma i da si pošten prema publici, da koncerte radiš za publiku , a ne zboga sebe i naslovnih strana, što je danas čest slučaj na estradi, kaže Žera.


Žerić dodaje, da se “Crvena jabuka” nikada nije bavila trendovima, već su pjesme uvijek radili kako im srce nalaže.
- Kad se baviš muzikom cilj ti je da ta pjesma živi, da to slušaju sve generacije i zaista je lijepo vidjeti u publici mlade ljude ,koji se nisu ni rodili kada smo mi počeli svirati, istakao je Žera.
Iza grupe“ Crvena Jabuka” je više od tri decenije uspješnog postojanja na samom vrhu muzičke scene regiona, milionski tiraži i hiljade uspješno odsviranih koncerata , kakav je bio i ovaj u Gradišci.

Preporučujemo

Komentari