Održan koncert grupe „Divlje jagode“ u Gradišci

Održan koncert grupe „Divlje jagode“ u Gradišci

U velikoj sali Kulturnog centra u Gradišci sinoć je održan koncert kultne grupe „Divlje Jagode“ . Ljubitelji dobrog rok zvuka svih generacija uživali su više od dva i po sata u bezvremenskim hitovima kao što su :“Motori’, ‘Divlje Jagode’, ‘Auto stop’, ‘Šejla’, ‘Kap po kap’, ‘Let na drugi svijet’‘Jedina moja’, ‘Krivo je more’, ‘Ne želiš kraj’, ‘Zauvijek tvoj’, ‘Marija’…i drugim.


Frontmen grupe “Divlje Jagode” Sead Zele Lipovača, rekao je da je nedavno završio album sa instrumentalnim pjasmama, na kojem kako ističe gostuje dosta poznatih muzičara.
- Ovaj album sam najavio prije 20 godina,ali uvijek je nešto drugo bilo prioritet. Ipak, konačno sam završio taj album i on će izaci do kraja ove godine. Publika to očekuje od mene , jer ima nekoliko instrumentalnih pjesama koje su uvijek prisutne na repertoaru naših koncerta i publika to voli. 


Rad na novom albumu ”Divljih Jagoda” počinjemo na proljeće sledeće godine, istakao je Zele.


Što se tiče rok muzike na našim prostorima ,Zele je rekao da postoji puno problema, i da će proći dosta vremena dok stvari ne dođu na svoje mjesto.
- Zadnjih dvadeset godina, sve je stalo, ništa važno se nije desilo. Rok muzika ustvari ne postoji na ovim prostorima, jer rok kao umjetnost nikad nije bio priznat kod nas, ni onda kad su bila “zlatna vremena”, a sada je puno gore, ipak trebamo vjerovati da će sutra biti bolje i raditi na tome,kaže Zele.


Grupa “Divlje Jagode”osnovana je 1978. godine i smatraju se začetnicima heavy metal stila na ovim prostorima.


Ostavila je trajni pečat u diskografiji ali i urbanoj kulturi, zahvaljujući pjesmama s kojima se identifikuju kako mlade generacije, tako i niz generacija prije njih. 
Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje Jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.

Preporučujemo

Komentari