Nišville Jazz Festival u Top 10 evropskih jazz festivala

Nišville Jazz Festival u Top 10 evropskih jazz festivala

http://cdn.gin.ba/resize/0x0/160503-57291b31647929.jpg

 

Britanski list The Guardian smjestio je Nišville jazz festival u Top 10 listu evropskih jazz festivala. Nišville se našao u društvu festivala North Sea jazz festival (Roterdam - Holandija), Montreux jazz festival, (Švajcarska), Jazz in Marciac (Francuska), Jazz a Vienne (Francuska), Guinness Cork Jazz (Irska), Umbria jazz festival (Peruđa, Italija), A Love Supreme (Saseks- Engleska), Jazz de Vitoria-Gasteiz (Španija) i Alfa Jazz Fest (Lviv- Ukrajina).

U kratkom predstavljanju ovogodišnjih headlinera, kao što su  soul diva Joss Stone, flash fusion/flamenco gitarski kralj Al di Meola, hip hop-and-beyond saksofonista Soweto Kinch, US Jazz aristokrate Cyrus Chestnut Trio featuring Buster Williams i Lenny White, i bivši saksofonista Milesa Davisa Bill Evans. Guardian navodi da pored internacionalnih zvijezda na festivalu ima mnogo besplatnih programa i radionica gdje možete čuti muzičare iz regiona koji sviraju jazz sa uzbudljivim i nepredvidivim ritmovima pod uticajem tradicije Balkana.

Guardian, između ostalog navodi, da u poređenju sa nekim velikim evropskim festivalima, Nišville nudi odličan kvalitet za uložen novac. Iako se estetski ne može mjeriti sa festivalima u Peruđi ili Beču, Niš, kao treći grad po veličini u Srbiji, ipak ima svoj specifični šarm, kao i da se većina programa održava na zelenim površinama unutar zidina otomanske tvrđave.

Preporučujemo

Komentari