Alicia Vikander je nova Lara Croft

Alicia Vikander je nova Lara Croft

Švedska glumica Alicia Vikander biće nova Lara Croft u novom Tomb Raider filmu. Film će režirati norvežanin Roar Uthaug (The Wave) i biće priča o mladoj Lari Croft i njenoj borbi da preživi svoju prvu avanturu. Angelina Jolie je glumila u prethodne dvije ekranizacije ove, veoma polularne video igre.

Planovi o oživljavanju ove franšize na filmu postoje već nekoliko godina, ali je projekat dobio zeleno svetlo poslije velikog uspeha igre Tomb Raider iz 2013.godine. Sama igra, koja je takođe bila ponovno pokretanje ove franšize u svijetu video igara, i u kojoj imamo mladu Laru Croft, poslužiće kao inspiracija za novi film.

Nova zvezda Star Wars univerzuma, Daisey Ridley je takođe bila u najužem izboru za ovu ulogu, koja je na kraju dodeljena 27 godišnjoj švedskoj glumici. Alicia Vikander je posljednjih godina skrenula pažnju na sebe veoma dobrim ulogama u filmovima "Ex Machina" i "The Danish Girl" (za ulogu u ovom filmu dobila je Oskara), kao i u glavna uloga u velikom blokbasteru Guya Ritchia "The Man from U.N.C.L.E". Alicia Vikander će takođe glumiti u sledećem filmu o Jasonu Bournu, sa kim drugim do Mat Damonom u ulozi Jasona Bourna.

Preporučujemo

Komentari