Otvoren sedmi Јelen Demofest

Otvoren sedmi Јelen Demofest

Večeras je otvoren sedmi Јelen Demofest na kome će se predstaviti 30 demo grupa iz regiona. Demofest traje od 17. do 19.jula. Gosti u revijalnom djelu prve večeri Festivala su hrvatska grupa “Hladno pivo” i njemačka atrakcija “Guano ejps”.

Organizator festivala je agencija “Akvarijus”, a generalni medijski pokrovitelj Radio Televizija Republike Srpske koja će uživo prenositi treće veče festivala.

 Prvi dan Јelen Demofesta bio je u znaku užurbanih priprema i velikog uzbuđenja takmičarskih bendova, gostiju Festivala i publike, koja s nestrpljenjem očekuje svaki Јelen Demofest.

Rado viđeni gosti u Banjaluci su i članovi grupe “Hladno pivo”, koji će premijerno izvesti par pjesama sa albuma, koji je u pripremi.

Posjetioci ovogodišnjeg "Јelen Demofesta" u Banjaluci umjesto ulaznica na tvrđavi Kastel davaće donacije za pomoć ugroženim područjima u poplavama.

Prvo veče festivala umjesto ulaznice posjetioci će ostavljati knjigu, drugo veče školski pribor, a treće po igračku.

Podsjećamo, danas, u 12 časova, predstavljanjem izložbe “Јelen Demofest fotografija” ovogodišnji festival je zvanično otvoren.

Druženje sa vrhunskim muzičarima, u RTRS kutku sa Vericom Mišić koji će se kroz emisije i “Demo – vijesti” prikazivati, poziv je za sve ljubitelje dobrog zvuka da obavezno budu uz RTRS i tako prate takmičarski dio programa. Promocija kvalitetnog zvuka, kulture, truda i pozitivnih vibracija u ova tri dana biće poruka vrijedne ekipe RTRS-a.

Muzička manifestacija posvećena je, u prvom redu, mladim i neafirmisanim regionalnim izvođačima koji će za tri dana u prelijepom ambijentu tvrđave Kastel imati priliku da pokažu koliko vrijede i šta umiju.

Publici će se predstaviti 30 demo sastava iz svih država bivše Јugoslavije, a dok žiri bude sabirao bodove i utiske, okupljene na Kastelu zabavljaće revijalni izvođači, koji ove godine dolaze iz regiona i Evrope.

Sutra će beogradska "reggae core" atrakcija "Eyesburn" svirati na ljetnjoj pozornici najavljujući spektakl "reggae" veterana Maxa Romea, dok je treće, finalno veče rezervisano za nastup britanskih acid jazzera "Brand New Heavies", te slavnog Damira Urbana.

Takođe, na spisku "headlinera" nalaze se i prošlogodišnji pobjednici Јelen Demofesta, bend M.O.R.T. iz Hrvatske, Makedonci "Smoke Shakers" i slovenački sastav "Kontradikshn", koji će zaokružiti do sada najjači revijalni program Јelen Demofesta.

Preporučujemo

Komentari