Kočićev zbor od 17-31. avgusta

Kočićev zbor od 17-31. avgusta

Organizacioni odbor 49. „Kočićevog zbora“ danas je usvojio prijedlog okvirnog sadržaja programa manifestacije koja će ove godine biti održana od 17. do 31. avgusta, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Prema usvojenom programu, u nedjelju, 17. avgusta u Bronzanom Majdanu biće saopštena imena ovogodišnjih dobitnika „Kočićeve nagrade“ i nagrade „Zmijanče“, a biće i otvoreno likovno saborovanje „Zmijanje 2014″ na kome će učestvovati osam likovnih umjetnika.

Svečano otvaranje 49. „Kočićevog zbora“ biće održano u nedjelju, 24.avgusta u Banjaluci u Parku „Petar Kočić“ u 20.00 časova.

Kao i prethodnih godina Petru Kočiću u čast biće održane i književne večeri, pjesničko veče i takmičenje u besjedništvu.

Svečana akademija „Kočićevo veče“ biće održana u subotu u 20.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci, a centralana svečanost ovogodišnjeg 49. „Kočićevog zbora“ 31. avgusta u Stričićima, gdje će biti uručene nagrade i održan književni i kulturno umjetnički program.

Programom „Kočićevog zbora“, a u okviru centralne svečanosti, predviđena je i borba bikova za nagradu „Jablan“, te uručivanje priznanja sportistima.

Danas održanim drugim sastankom Organizacionog odbora 49. „Kočićevog zbora“ u Banjaluci predsjedavao je ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Na današnjem sastanku Organizacioni odbor usvojio je i finansijski plan, te naredni sastanak zakazao za početak avgusta.

Preporučujemo

Komentari