Odigrana predstava „Boing Boing" u Kulturnom centru Gradiška

Odigrana predstava  „Boing Boing

U gradiškom Kulturnom centru sinoć je odigrana humanitarna predstava "Boing Boing" u izvođenju "Grad pozorišta" iz Gradiške.  Prihod od ulaznica namjenjen je Udruženju roditelja djece koja boluju od autizma "Duga" iz Gradiške.

Predsjednik udruženja "Duga", Saša Kasagić istakao je da je djeci sa autizmom potrebna posebna ishrana i pomoć brojnih terapeuta. "Naša djeca su svakodnevno morala putovati u Banja Luku kako bi koristila usluge logopeda, psihologa, defektologa i drugih terapeuta. Uz pomoć Opštine Gradiška, Kulturnog centra i lokalne zajednice, naše Udruženje učinilo je veliki korak i obezbjedilo logopeda u Gradišci", rekao je Kasagić i dodao da je cilj Udruženja da se obezbjede svi potrebni teraputi. 

Zamjenik načelnika opštine Gradiška, Ognjen Žmirić rekao je da je Opština prepoznala probleme Udruženja "Duga" i uvrstila ih u Budžet Opštine za 2017. godinu.  Zamjenik načelnika je dodao da Opština Gradiška vodi razgovore sa  Centrom za socijalni rad Gradiška kako bi se u skorije vrijeme omogućio i rad Dnevnog centra "Mi smo dio vas".

Direktor Kulturnog centra Gradiška, Željko Blagojević rekao je da Kulturni centar podržava sve humanitarne akcije. "Ovaj put smo pokušali da animiramo svijest ljudi kako bi se pomoglo roditeljima sa djecom koja boluju od autizma. Uspijeli smo prodati sve karte i ispuniti Malu salu Kulturnog centra. Za sad imamo oko 2 000KM, a očekujemo prihod i od gradiških privrednika", rekao je Blagojević i dodao da je u mjesecu februaru aktivan broj 1457 kojim se donira 1KM za pomoć Udruženju "Duga", kao i kutija za prikupljanje pomoći koja se nalazi u Kulturnom centru.

Ukoliko ste u mogućnosti da dodatno pomognete rad ovog Udruženja, molimo vas da sredstva uplatite na račun: 5673212700005105 Sberbank (sa naznakom za Pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom “Duga”)

Preporučujemo

Komentari