Dječije odjeljenje srbačke Biblioteke predstavljeno na festivalu u Lazarevcu

Dječije odjeljenje srbačke Biblioteke predstavljeno na festivalu u Lazarevcu

Dječije odjeljenje Narodne biblioteke iz Srpca predstavljeno je na Festivalu dječijeg humora u Lazarevcu koji se održavao od 16. do 18. septembra. Bibliotekarka Karolina Stanišljević, rekla je da je dobila poziv kao jedan od predstavnika Republike Srpske na ovom festivalu jer već nekoliko godina uspješno radi sa mladima i razvija njihovu ljubav prema lijepoj pisanoj riječi.

“Na festival me pozvala Narodna biblioteka “Dimitrije Tucović” iz Lazarevca i tom prilikom sam stekla značajna iskustva u oblasti bibliotekarstva za djecu i mlade, ostvarila značajne kontakte i dostojno predstavila aktivnosti Dječijeg odjeljenja sa kojim radim već tri godine”, rekla je Karolina.

Ona je tom prilikom održala prezentaciju na kojoj je prvo predstavila Narodnu biblioteku u Srpcu, njen rad i ulogu u kulturnom životu srbačke opštine a zatim i sam rad Dječijeg odjeljenja.

Pored stručnog seminara pod nazivom „Uloga dječijih odeljenja javnih biblioteka u ostvarivanju prava djece na čitanje“, naša predstavnica je učestvovala i u drugim aktivnostima koje su se odvijale za vrijeme trajanja festivala.

“Sa dječijim piscem Milojem Radovićem I bibliotekarkom Elizabetom Grigoriev posjetila sam njihovu predškolsku ustanovu. Zajedno sa piscem Gordanom Timotijević i glumcem iz Lazarevca Zoranom Bjelošvićem, održali smo mini radionicu sa djecom ometenom u razvoju. Bila sam član i žirija prilikom biranja najljepše maske na trgu u Lazarevcu gdje je bilo prisutno oko pet hiljada ljudi”, istakla je Karolina.

Ona dodaje da će poznanstvo sa novim kolegama, dječijim piscima, glumcima i osobama koje su u svijetu bibliotekarstva sigurno biti korisno za poboljšanje rada Narodne biblioteke i Dječijeg odjeljenja u Srpcu.

“Trudiću se kao i do sada da što više novih ideja i radionica koje sprovode moje kolege, primjenim u svom radu sa djecom“, rekla je ona.

Preporučujemo

Komentari