Trgovinu drogom organizovao Predrag Rašević

Trgovinu drogom organizovao Predrag Rašević

BANJALUKA - Istraga u okviru akcije "Rubikon" utvrdila je da je neovlašteni međunarodni promet drogama organizovao Predrag Rašević, nastanjen u Bijeljini, zajedno sa Petrom Pavlovićem Maleševićem, Nebojšom Glavašem, Aleksandrom Tanasićem i Aleksandrom Gajićem, saznaje nezvanično Srna.

Oni su to činili tako što su angažovali lica iz BiH da prevoze drogu preko teritorije Srbije. Nakon što drogu prebace iz Srbije u BiH, putem kurira je prodaju na području Bijeljine i Zenice, a drugi dio dalje prevoze i prodaju na teritoriji Hrvatske i Austrije.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, MUP Republike Srpske je 20. februara podnio izvještaj Tužilaštvu BiH protiv osam lica.

Izvještaj je podnesen protiv državljana BiH Predraga Raševića, Petra Pavlovića Malešića, Nebojše Glavaša, Aleksandra Tanasića i Aleksandra Gajića, nastanjenih u Bijeljini, Milana Bradarića iz Bijeljine, Mikice Petričevića, nastanjenog u Ugljeviku, te Edina Beganovića iz Zenice.

Na osnovu prikupljenih saznanja utvrđeno je da ova lica djeluju kao organizovana kriminalna grupa sa tačno podijeljenim ulogama i zadacima koje preduzimaju s ciljem nabavke, prevoza, držanja i skrivanja marihuana, te njene prodaje daljim korisnicima.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su danas sedam lica zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi međunarodnom trgovinom drogom.

U akciji "Rubikon", pretreseno je 13 lokacija na području Bijeljine, Ugljevika, Zenice, Tuzle i Odžaka.

Koordinisanim aktivnostima i saradnjom MUP-a Republike Srpske sa MUP-om Srbije i MUP-om Austrije u okviru akcije "Rubikon" izvršeno je više pljenidbi opojne droge i uhapšeno više lica kako na području BiH tako i na teritoriji Srbije i Austrije.

Preporučujemo

Komentari