Dvije godine od nestanka Dragoljuba Misimovića

Dvije godine od nestanka Dragoljuba Misimovića

Prošle su dvije godine, a od našeg Dragoljuba ni traga ni glasa. Ne znam šta se moglo desiti našem sinu jedincu, koji bi, ako je živ, a nadam se da jeste, danas imao 18 godina.

Ovo drhtavim glasom govori Bogdan Misimović iz Gradiške, otac Dragoljuba, kojem se od 21. decembra 2015. godine, kada je izašao iz škole poslije nastave, gubi svaki trag.

Prije nestanka, prisjeća se Bogdan, njihovo čedo, koje je pohađalo drugi razred gradiške Gimnazije, bilo je veselo i imalo brojne planove, među kojima i studije u Danskoj. Bogdan ne odustaje od potrage za sinom, iako su, kako kaže, svi digli ruke od ovog slučaja.

- Uprkos skromnim materijalnim mogućnostima, svaki dan tragam za svojim Dragoljubom. Od njegovog nestanka dobili smo mnogo lažnih informacija. Išao sam čak i do Austrije, jer smo dobili informaciju da je u crkvi u Beču viđen mladić koji veoma liči na našeg sina kako traži pomoć - kazao je Misimović, koji je čak podigao kredit kako bi mogao nastaviti potragu.

Dodao je da je u očaju kontaktirao i Igora Jurića iz Srbije, oca Tijane, koja je oteta i ubijena 2014. godine u blizini sela Bajmok.

- On je poslao televizijsku ekipu iz Srbije da snimi našu priču. Pokušao je našeg sina da ubaci i u tamošnji registar nestalih, međutim, nije uspio, jer mi nismo državljani Srbije - rekao je Misimović.

Ovaj hrabri otac je tražeći sina prešao hiljade kilometara i podijelio na stotine Dragoljubovih slika, ali uzalud. Sa policijom RS je još u maju prošle godine, kaže, izgubio svaki kontakt.

- Postoji sumnja da je moj sin prešao granicu sa pasošem druge osobe. Osoba iz Srbije koja ga je prevela preko granice još nije ispitana - tvrdi Misimović.

Dragoljubova majka Mirjana priznaje da ih neizvjesnost razdire i ubija.

Misimovići kažu da im svaki telefonski poziv, pismo, informacija ili sumnja ulijevaju nadu da će njihov Dragoljub biti pronađen, da će ih ponovo zagrliti i da će doći kraj mjesecima i godinama strepnje.

U Policijskoj upravi Gradiška ističu da nemaju novih informacija u vezi s nestankom Dragoljuba Misimovića.

- Policija, u skladu sa Uputstvom o potražnoj djelatnosti, i dalje preduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se lice pronašlo - saopšteno je iz PU Gradiška.

Patnje Misimovića zbog nepoznate sudbine njihovih najmilijih dijele desetine stanovnika Srpske, jer prema ranijim podacima, godišnje nestane osamdesetak osoba.

Preporučujemo

Komentari