U Gradišci zaplijenjen 21 kilogram droge, trojica uhapšena (FOTO)

U Gradišci zaplijenjen 21 kilogram droge, trojica uhapšena (FOTO)

Na području opštine Gradiška danas su uhapšena tri lica zbog posjedovanja veće količine droge, saopštio je načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Darko Ilić.

Ilić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da su uhapšena lica čiji su inicijali T.N. /43/ i T.P./45/ iz Banjaluke i lice M.T. /60/ iz Gradiške.

Prema njegovim riječima, prilikom pretresa, kod ovih lica pronađeno je 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina i 367 grama heroina.

Ilić je naveo da su narkotici, prema saznanjima policije, bili namijenjeni tržištu Zapadne Evrope, da su uhapšena lica na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Banjaluka i da će u zakonskom roku biti sprovedena u banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

"Uhapšena lica nisu odranije poznata kao izvršioci krivičnih djela iz oblasti opojnih droga i nisu evidentirana kao izvršioci bilo kakvih krivičnih djela", rekao je Ilić i dodao da je ova akcija izvedena zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni braća Nenad i Predrag Trnić i Tito Mikač.

 

DETALJI ISTRAGE: 

Potvrđeno je da su se oni gotovo perfektno pripremili, s ciljem da izbjegnu hapšenje, ali je policija uspjela da otkrije njihove namjere, te ih locira i uhapsi.

"Kretali su se sa dva vozila. Prvo je išao 'čistač', dakle, vozilo koje je išlo ispred kako bi ga policija, eventualno, zaustavila, a da bi drugo potom prošlo. U pasatu iza je bilo specijalno napravljeno mjesto za drogu, koja je imala i zaštitu, odnosno hemijske supstance koje ometaju policijske pse da narkotike pronađu", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Sve to, dodaje naš sagovornik, pokazuje da su se šverceri odlično pripremili da izvedu svoje namjere, ali im to ipak nije pošlo za rukom.

"Bunker za skrivanje droge bio je napravljen između zadnjeg sjedišta i gepeka, tako da ga je bilo gotovo nemoguće otkriti", ističe naš izvor.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, precizirajući rezultate ove akcije, rekao je da su pripadnici te uprave pronašli 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina, te 367 grama heroina.

"Narkotici su bili transportovani u bunkerima u vozilu, odnosno unaprijed pripremljenim mjestima", rekao je Ilić, potvrdivši da je akcija rezultat rada Uprave kojom on rukovodi, te Policijske uprave Banjaluka.

Akcija je, rekao je, rezultat dužeg rada, te dodao da je riječ o drogi koja je, po operativnim podacima, bila u tranzitu, odnosno ruti Albanija - Crna Gora - BiH - zemlje zapadne Evrope.

"Dakle, u ovom momentu s velikom sigurnošću možemo tvrditi da su ovi narkotici bili namijenjeni tržištu zemalja zapadne Evrope", naglasio je Ilić.

Istakao je da su lica, koja su uhapšena, na krim-obradi u Policijskoj upravi Banjaluka, i zatim će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Vrijednost pronađene droge zasad nije procijenjena. "Nezavisnim" je potvrđeno da je jedno lice, od uhapšenog trojca, policiji poznato odranije, ali po lakšim krivičnim djelima.

Preporučujemo

Komentari