Gradiška: Zaplijenjena 22 kilograma marihuane

Gradiška: Zaplijenjena 22 kilograma marihuane

Pripadnici Granične policije BiH su, u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, otkrili i privremeno oduzeli 22 kilograma marihuane na graničnom prelazu Gradiška.

Droga, koja je bila upakovana u 25 pojedinačnih pakovanja, otkrivena je tokom jučerašnje kontrole teretnog motornog vozila, pri izlasku iz BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.


Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali G.M. /41/, koji je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio neovlašten promet droge, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas predat Tužilaštvu BiH.

Podršku službenicima Granične policije pri pregledu vozila i pronalasku narkotičkih sredstava pružili su službenici Uprave za indirektno oporezivanje, uz korištenje specijalističke opreme donirane u Programu za kontrolu izvoza i bezbjednosti granica i "ICITAP" Programa Vlade SAD.

U saopštenju se dodaje da Granična policija u posljednje vrijeme evidentira značajne rezultate na sprečavanju krijumčarenja droge.

Iz Granične policije podsjećaju na neke od većih pljenidbi marihuane u proteklih nekoliko mjeseci i to, 343 kilograma na području opštine Bileća, 86 kilograma na području opštine Gacko, 13 kilograma na Graničnog prelaza Klobuk, te 10 kilograma na Prelazu Bijača.

Preporučujemo

Komentari