Nađena puška kojom je likvidiran Milan Vujičić

Nađena puška kojom je likvidiran Milan Vujičić

Policija je u okviru istrage ubistva Milana Vujičića - Vujketa (39) iz Gradiške u rijeci Savi nedavno pronašla automatsku pušku za koju se sumnja da ju je koristio ubica prilikom likvidacije.

Izvor blizak istrazi kazao je da je oružje otkriveno prošle srijede.

- Riječ je o prepravljenoj automatskoj pušci. Pronađena je u koritu Save samo dvije ulice dalje od mjesta ubistva Vujketa - kazao je pomenuti izvor.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske zajedno sa roniocima već nekoliko dana pretražuju obalu i korito rijeke Save u potrazi za još nekim dokazima. Dio ulica je bio blokiran i obilježen žutom trakom. Mještani Gradiške kažu da im policija ništa ne govori, ali da su načuli da sve ima veze sa istragom ubistva Milana Vujičića - Vujketa.

U MUP-u RS potvrdili su da pregledaju korito Save u Gradišci, ali nisu navodili detalje.

- Radi se o operativnim istražnim radnjama o kojima ne možemo sada da govorimo. Javnost će biti na vrijeme obaviještena - rekla je načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću u MUP-u RS Mirna Miljanović.

Izvor blizak istrazi je rekao da će pronađeno oružje biti poslato na vještačenje kako bi pronađene čaure na mjestu zločina bile upoređene s čaurama koje izbacuje nađena puška.

- S obzirom na to da je oružje prepravljano, policija je ispitala više lica koja se bave prepravkom oružja, ali niko nije zadržan. Postoje indicije da je neko nakon počinjenog zločina ubicu prevezao čamcem preko Save u susjednu Hrvatsku. U toku su provjere - rekao je ovaj izvor.

Milan Vujičić - Vujke ubijen je u klasičnoj sačekuši 10. oktobra prošle godine ispred kafe-bara "Kasper" u Gradišci. Motiv likvidacije policiji još nije poznat, a sumnja se da bi jedan od motiva mogao biti i Vujketova kriminalna prošlost i neraščišćeni računi.

Preporučujemo

Komentari