Pokušao prevariti policiju sa duplom vozačkom dozvolom

Pokušao prevariti policiju sa duplom vozačkom dozvolom

Gradiška policija uhapsila je S. Đ. (1991) iz Banjaluke zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo "navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja".


"Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 27.7.2016. godine oko 10.35 časova, tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili su kontrolu dokumenata i putničkog vozila marke 'reno master', kojim je upravljao S.Đ. (1991) iz Banjaluke.


Provjerama kroz evidencije potraga, utvrđeno je da se vozačka dozvola potražuje, a daljim provjerama utvrđeno je da je S.Đ, Policijskoj stanici Banjaluka-Lauš, 4.6.2016. godine prijavio nestanak vozačke dozvole, te da je podnio zahtjev za izdavanje nove vozačke dozvole. Nakon što je osumnjičeni dobio novu vozačku dozvolu, deponovao ju je radi izricanja zaštitne mjere 'zabrana upravljanja vozilima B kategorije', a nastavio je sa korišćenjem stare vozačke dozvole, koju je prethodno prijavio da je izgubio i koju je proglasio nevažećom.


Policijski službenici su privremeno oduzeli vozačku dozvolu i ispitali su S.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo 'navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja'. Nakon završenog ispitivanja osumnjičenog, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, S. Đ. je otpušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta slijedi podnošenje izvještaja", stoji u saopštenju CJB Banjaluka.

Preporučujemo

Komentari