U Srpcu pronađene 53 stabljike koje asociraju na indijsku konoplju

U Srpcu pronađene 53 stabljike koje asociraju na indijsku konoplju

 

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 23.7.2016. godine, lišili su slobode R.T.(1964) iz Srpca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici došli su do operativnih saznanja da se u mjestu Stari Martinac, opština Srbac, nalazi zasad indijske konoplje i na osnovu planskih aktivnosti organizovali su opseraciju, kako bi na licu mjesta zatekli osumnjičenog.

Istog dana u jutarnjim časovima pojavio se muškaras, koji kada je ugledao policijske službenike počeo  da bježe sa lica mjesta, ali je ubrzo sustignut i lišen slobode.

O prikupljenim informacijama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj. Izvršenim uviđajem, pronađene su i izuzete pedeset tri (53) stabljike zelene boje, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 100- 150 centimetara, plastične kante i kanister za vodu. Izuzete biljke biće deponovane u Osnovni sud Gradiška i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završenog ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, naložio je da se lice otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ te da se utvrdi da li postoji još lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelom.

Preporučujemo

Komentari