Policija u Gradišci uhapsila dva lica

Policija u Gradišci uhapsila dva lica

Aleksandar Dragić (21) iz Gradiške uhapšen je sinoć zbog sumnje da je terencem “Grand Cherokee”, vozeći u rikverc, udario i lakše povrijedio 14-godišnjeg dječaka, a prije toga je oštetio devet parkiranih vozila, stub ulične rasvjete i ogradu oko kafe bara “Twins” u Gradišci.

Dragićeva suluda vožnja okončana je tako što je u jednoj krivini u mjestu Čatrnja terencem sletio s puta. Kada ga je policija pronašla po sebi je imao vidljive povrede pa je prevezen u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Gradišci. Konstatovane su mu lakše povrede i nakon ukazane pomoći Dragić je uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

U CJB Banjaluka saznajemo da je prije sulude vožnje Dragić pio u “Tvinsu” sa austrijskim državljaninom Tomasom Vilnauerom (29) iz Beča, koji je takođe uhapšen. U jednom trenutku Vilnauer je počeo da razbija čaše i inventar kafića pa ih je vlasnik Kosta L. upozorio da to ne rade. Međutim, Vilnauer je nastavio da pravi probleme pa je vlasnik pozvao policiju. To je razbjesnilo Dragića koji je izašao iz kafića, sjeo u “Grand Cherokee” i vozeći u rikverc udario je i oštetio devet parkiranih vozila, stub ulične rasvjete i ogradu, da bi potom udario i u 14-godišnjeg dječaka koga je lakše povrijedio.

– Nakon hapšenja kod Vilnauera je izmjereno 0,88 promila alkohola u krvi, dok je Dragić je odbio alkotest. Od njega je uzet uzorak krvi koji je poslat na analizu. O cijelom slučaju obaviješteno je banjalučko Okružno tužilaštvo Banjaluka koje je naložilo da se preduzmu sve istražne radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje i tačna kvalifikacija krivičnog djela – navode u CJB Banjaluka.

Na licu mjesta jutros je izvršen uviđaj, a policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

Preporučujemo

Komentari