Tužilaštvo najavilo 17 svjedoka na suđenju specijalcima pljačkašima

Tužilaštvo najavilo 17 svjedoka na suđenju specijalcima pljačkašima

Trojici pripadnika Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te suvlasniku auto-kuće "Kvatro” Olegu Bandeu iz Banje Luke danas je u banjalučkom Okružnom sudu počelo suđenje za oružano razbojništvo na autoputu Banja Luka-Gradiška i krađu oko 617.000 KM Unicredit banke.

Iz Specijalnog tužilaštva su najavili da će tražiti da se sasluša 17 svjedoka, od toga dva vještaka, te izvesti 76 materijalnih dokaza.

Aleksandra Metlić, braniteljica Aleksandra Popovića je rekla da je danas bio prvi pretres, čitanje optužnice, koju nije htjela komentarisati.

Optužnica osumnjičene tereti da su kao pripadnici zločinačkog udruženja i to Malić kao organizator, a ostali kao članovi udruženja, zajedno s još dva pripadnika specijalne policije, Željkom Inđićem i Goranom Janjuzom te Danijelom Kuzmićem, radnikom agencije za transport novca "Sector Security“ d.o.o. Banja Luka, u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška, primjenom sile i prijetnje, pucajući iz automatskih pušaka i prijetnjom ručnim raketnim bacačem (zoljom) zaustavili vozilo za transport novca i iz njega ukrali 616.548,25 KM na štetu "Unicredit banke“ Banja Luka.

Danijel Kuzmić, Goran Janjuz i Željko Inđić priznali su krivicu, potpisali sporazum s Specijalnim tužilaštvom i svjedočit će protiv optuženih.

Preporučujemo

Komentari