Sipa vrši pretrese u Banjaluci, Prijedoru i Laktašima

Sipa vrši pretrese u Banjaluci, Prijedoru i Laktašima

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, u okviru akcije kodnog naziva "Pink", vrše pretrese na pet lokacija na području Banjaluke, Laktaša i Prijedora zbog neovlaštenog prometa oružja.

Pretresi se vrše radi dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne upotrebe, koje je u BiH i Francuskoj počinila organizovana kriminalna grupa, saopšteno je iz Sipe.

U aprilu 2013. godine francuska policija zaplijenila je veće količine automatskih pušaka, pištolja i municije, koje je u skrivenim pretincima putničkog vozila prokrijumčareno iz BiH u Francusku i uhapsila pet državljana BiH.

U okviru današnje akcije, u službenim prostorijama Sipe biće saslušano više osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, nakon čega će se, shodno odluci nadležnog tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Aktivnosti se provode po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH i zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Višeg suda u Parizu.

Preporučujemo

Komentari