METEOALARM: Opasno vrijeme za Banjaluku i Prijedor

METEOALARM: Opasno vrijeme za Banjaluku i Prijedor

Za regije Banje Luke i Prijedora aktiviran je narandžasti meteoalarm, jer se u popodnevnim i večernjim satima očekuje jača grmljavina uz moguće lokalne nepogode.

Ponegdje će padati grad uz jak olujni vjetar, upozorili su meteorolozi. Na području Banje Luke uveče se očekuje obilnija kiša, ponegdje preko 30 litara po metru kvadratnom.

Narandžasti meteolarm je upozorenje na prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Sinoptičari Hidrometeorološkog zavoda RS-a su za danas najavili prijepodne promjenljivo oblačno, ponegdje sa povremenim pljuskom, a popodne na sjeveru jaču kišu uz lokalne nepogode sa gradom.

Popodne se širi jača oblačnost koja će zahvatiti sjeverne predjele i donijet će jaču kišu, pljuskove sa grmljavinom, a mogu se javiti i lokalne nepogode uz grad i jak olujni vjetar.

U toku večeri padavine u sjevernom pojasu prema rijeci Savi će biti obilnije, od 20 do 30 metara po kvadratu, lokalno i nešto više.

I temperatura vazduha danas je nešto niža u odnosu na prethodne dana.

Preporučujemo

Komentari