Trojka iz bloka prikupila 17.267 KM za porodicu Gajić iz Gradiške

Trojka iz bloka prikupila 17.267 KM za porodicu Gajić iz Gradiške

Na jučerašnjem humanitarnom turniru u brzom šutiranju trojki "Trojka iz bloka" u organizaciji HO "Srbi za Srbe" prikupljeno je 17.267 KM za pomoć desetočlanoj porodici Gajić iz sela Romanovci kod Gradiške za renoviranje i dogradnju kuće. 

Turnir se održao u sali Srednje Stručne i Tehničke škole u Gradišci, a učešće u ovom humanitarnom turniru uzelo je 111 takmičara.

Učesnici su mogli da se takmiče u tri discipline: šutiranje trojki, šutiranje sa pola terena kao i u igri koja se zove vozić, a izvodi se tako što svi takmičari koji se prijave šutiraju jedni iza drugih, a oni koji promaše slobodno bacanje ispadaju iz igre (šuteri za trojku - 111, sa pola terena, 15 vozić 26).

Ovogodišnja "Trojka iz bloka" druga po redu koja se odražava u Gradišci je ne samo po novčanom doprinosu dala veliki rezultat nego i po tome što su mnogi privredni subjekti dali svoj finansijski doprinos organizovanju samog humanitarnog turnira. Negdje oko 80 privrednika, donatora kao i građana su kroz svoje učešće zaokružili cjelokupnu priču "Trojke iz bloka".

U borbi za osvajanje prva tri mjesta za svoje pozicije se izborilo 9 finalista.

Ubjedljivu pobjedu na ovogodišnjoj Trojci odnio je Mitar Miljić.

Drugo mjesto pripalo je Milošu Babiću.

A treće mjesto Jovanu.

Najveći doprinos svojim prisustvom su dali i najmlađi trojkaši koji su budućnost ne samo ovakvih događaja nego i cjelokupnog društva.

A da je Trojka igra za sve ide u prilog da se može prijaviti svako od 7 - 107 godina. 

Iz organizacije "Srbi za Srbe" poručuju da im je cilj da Trojka postane tradicionalni turnir koji će se održavati svake godine i da kroz svoje postojanje, djelovanje i rad svake godine bude u prilici da pomogne jednoj višečlanoj porodici sa četvoro i više djece.

Svoj doprinos turniru dali su i mnogobrojni sportski klubovi sa teritorije grada Gradiška koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

U sklopu šutiranja trojki veliki doprinos samom turniru daju i donatorske kutije koje se tokom cijele godine nalaze u nekim od ugostiteljskih objekata i služe isključivo za prikuljanje novčanih sredstava za porodicu kojoj se te godine pomaže, a ove godine su mjesto za kutije ustupili Naš kafić, kafe Senjak, Penzija bar, Sindikat kao i kafić kod Nika.

Pored kutija u akciju su uračunate i dvije akcije koje je organizacija sprovela a to su "Bioskop iz bloka" i "Pikado iz bloka".

Kao što smo i prethodno naveli veliki doprinos su dali i privredni subjekti bez kojih trojka ne bi ostvarila ovoliki uspjeh.

Više o organizaciji:

www.srbizasrbe.org

www.trojkaizbloka.org

Preporučujemo

Komentari