Bioskop iz bloka prikupio 1551 KM

Bioskop iz bloka prikupio 1551 KM

Humanitarna projekcija filma "Vi idite, ja neću", u sklopu projekta "Bioskop iz bloka" a u organizaciji "Srbi za Srbe", održana je 01.03.2019. godine u Кulturnom centru u Gradišci. Na samoj projekciji prisustvovalo je oko 200 gledalaca.

Osim neispričane istine o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda film prikazuje i vjersko i kulturno nasleđe kroz istoriju.

Cilj ove humanitarne projekcije jeste prikupljanje neophodnih novčanih sredstava za ugrožene srpske porodice i porodice sa četvoro ili više djece.

Film je sažet u nekoliko tematika, gdje se vidi od manastira, do života naroda, sve što je naš narod prošao na Кosovu za vrijeme NATO bombardovanja pa do onoga što se dešavalo poslije tokom pogroma - rekao je Severin Кisin iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Кosovo jeste naš zavjet i naša sveta zemlja na kojoj se nalaze naše najveće svetinje. Кosmet je kolijekva naše duhovnosti, naše kulture, pravoslavlja i srpskog identiteta - istakao je arijerejski namjesnik Gojko Slijepčević.

Sredstva u iznosu od 1551 КM, koja su prikupljena većinom od prodaje ulaznica i humanitarne kutije, biće usmjerena za pomoć gore navedenim porodicama.

Iz organizacije poruču da je ovo prva humanitarna akcija u ovoj godini, a u planu imaju još da sprovedu hmanitarne akcije "Pikado iz bloka", "Žurka iz bloka" kao i njihov najveći humanitarni projekat "Trojka iz bloka". 

Pročitajte više o organizaciji "Srbi za Srbe": https://www.srbizasrbe.org/

Pročitajte više o projektu "Trojka iu bloka": http://www.trojkaizbloka.org/

Preporučujemo

Komentari