Srbi za Srbe: Uručen traktor porodici Đurić iz Gradiške

Srbi za Srbe: Uručen traktor porodici  Đurić iz Gradiške

Humanitarno-sportska organizacija „Srbi za Srbe“ poklonila je porodici Đurić iz Gradiške traktor sa šumskim vitlom ukupne vrijednosti od 12.500 KM.

Dio sredstava za kupovinu traktora obezbijeđen je od turnira „Trojka iz bloka“, održanog 2. juna u Gradišci, gdje je prikupljeno 7000 KM a preostali dio novca za kupovinu traktora snosila je humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Srboljub i Andrea Đurić sa osmoro mališana, uzrasta od jedne do 13 godina zahvalni su dobrim ljudima na podršci. Raduju se traktoru uz pomoć kojeg će lakše obrađivati zemlju i tako prehraniti porodicu.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ u prethodnom periodu prikupila je  preko 2,5 miliona evra i pomogla preko 2000 porodica. Organizaciju karakteriše potpuna transparentnost, a sve informacije o humanitarnim aktivnostima, donacijama i utrošenim sredstvima dostupne su javnosti. Turnir „Trojka iz bloka“ je zabava za sve generacije, sa kojom  se skreće pažnja građana na goruće probleme.

Za ovu godinu humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ planira još aktivnosti u Republici Srpskoj, s ciljem borbe protiv siromaštva.

Planirana je pomoć za Republiku Srpsku u iznosu od 200 000 KM. U planu je izgradnja tri kuće, kupovina nekoliko traktora, izgradnja kupatila i još neke manje humanitarne akcije do kraja godine.

Ova pomoć će mi značiti mnogo, olakšaće mi život moći ću više da zaradim i uz traktor neću morati više plaćati obradu zemlje. Istakao je Srboljub Đurić.

Ovo je druga akcije kupovine traktora u ovoj godini koju smo sproveli na teritoriji Republike Srpske i kupljen je još jedan traktor na teritoriji FBiH. U ove tri akcije smo uspjeli da kupimo tri traktora od početka godine. Ističe za naš portal Saša Vignjević, generalni sekretar organizacije "Srbi za Srbe" u Republici Srpskoj.

Kada smo čuli za porodicu Đurić odlučili smo da se kao prijatelji i članovi organizacije "Srbi za Srbe" okupimo i animiramo privredu Gradiške i lokalno stanovništvo koje nam je pomoglo da prikupimo novac za ovu humanitarnu akciju i na taj način smo prikupili 7000 KM. Pored privrednika i naših sugrađana podršku nam je pružila i Opština Gradiška. Ovo neće biti jedina akcija koju smo uradili i planiramo da u skorije vrijeme pomognemo još porodica, jer nam je svima potrebno jedinstvo kako bi jedni drugima mogli da izađemo u susret kada je to neophodno i pružimo pomoć. Severin Kisin, član organizacije "Srbi za Srbe".

Akciju su podržali:

Preporučujemo

Komentari