Tehnička škola ispratila 152 maturanta

Tehnička škola ispratila 152 maturanta

Tehnička škola iz Gradiške organizovala je ispraćaj 152 maturanta, a za učenika generacije proglašen je Drago Šmitran, republički prvak na takmičenju iz programiranja.

Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u Gradišci, u prisustvu nekoliko stotina građana, organizovana je svečana prozivka maturanata, a nakon toga njihov defile kroz grad i maturska zabava.

Pomoćnik direktora Tehničke škole Snežana Kočić navela je da su ispratili uspješnu generaciju mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje, tehničara računarstva, mehatronike i tehničare za obradu drveta, automehaničare, varioce, obrađivače metala rezanjem i mehaničare grejne i rashladne tehnike.

Ona je rekla da su ove godine maturanti imali dosta uspjeha i na republičkim takmičenjima iz programiranja, kompjuterskog kontruisanja, i na sportskim takmičenjima.

– Imali smo marljive učenike i dobre profesore koji su sa njima radili. Nadam se da će učenici, koji planiraju upisati fakultet, imati dosta uspjeha u daljem školovanju, a oni koji to ne žele, kao i učenici trećeg stepena stručne spreme, nadam se da će se lako zaposliti, jer su u toku školovanja imali dovoljen broj časova praktične nastave –  istakla je Kočićeva.

Učenik generacije Drago Šmitran završio je sve razrede tehničara računarstava sa prosjekom 5.0 i primjernim vladanjem, nosilac je Vukove diplome, i planira nastaviti školovanje na elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci ili u Rusiji.

Osim brojnih uspjeha na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima iz programiranja, imao je i dobar usjeh na Svjetskoj olipijadi iz programiranja za učenike srednjih škola, koja je u februaru održana u Rusiji.

Preporučujemo

Komentari