Voda se povukla iz poplavljenih kuća

Voda se povukla iz poplavljenih kuća

Šef Odsjeka Civilne zaštite opštine Gradiška Slobodan Knežević rekao je da se voda povukla iz većine kuća u poplavljenom području Vrbaške, Bistrice i Gašnice, te da u nekoliko kuća još ima pet do 10 centimetara vode, zbog čega stanovništvo čeka da se voda popuno povuče i da počne sa čišćenjem poplavljenih prostorija.

Knežević je naveo da je vodostaj rijeke Save i dalje u opadanju i da je u 12.00 časova iznosio 841 centimetar, što je 111 centimetara iznad kote vanredne odbrane od poplava.

On je dodao da je magistralni put Gradiška-Kozarska Dubica prohodan za sva vozila, ali da je saobraćaj otežan na dionici puta u Gašnici, koja je i dalje poplavljena, i reguliše ga saobraćajna policija.

“Ima još nekoliko centimetara vode na putu pa se saobraćaj odvija jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, ali očekujemo da će se do sutra voda potpuno povući sa puta”, naveo je Knežević.

On je naglasio da Civilna zaštita obilazi stanovništvo u poplavljenom području i da su danas dostavili hranu za stoku koja je sa jedne farme evakuisana u susjednu Orahovu.

Knežević je dodao da i dalje prate stanje i da nema novih problema na savskom nasipu.

Preporučujemo

Komentari