Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Gradiška (FOTO)

Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Gradiška (FOTO)

Policijska uprava Gradiška organizovala je danas „Dan otvorenih vrata“, koji je održan u okviru programa obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da su učenicima osnovnih škola i građanima prikazali opremu, tehniku i naoružanje sa kojima raspolaže saobraćajna i kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti i jedinica za podršku.

Trifković je naveo da je po prvi put, u okviru „Dana otvorenih vrata“, u Gradišci prikazana taktičko-pokazna vježba i demosntrirane tehnike borilačkih vještina, koje su izveli pripadnici jedinice za podršku.

On je naveo da su službenici Policijske uprave Gradiška, u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske, djeci u predškolskim ustanovama i učenicima nižih razreda osnovnih škola ranije održali predavanja o bezbjednosti u saobraćaju, a osnovcima starijeg uzrasta i srednjoškolcima predavanja o vršnjačkom nasilju, maloljetničkoj delikvenciji i zloupotrebi opojnih droga, te da je tim predavanjima prisustvovalo oko 900 djece i učenika.

Trifković je dodao da će sutra 29. i u petak 30. marta 44 pripadnika Policijske uprave Gradiška dobrovoljno darivati krv, a na sam Dan policije, 4. aprila, kod spomen ploče u porostorijama Policijske uprave Gradiška biće održan parastos za poginule policajce u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Preporučujemo

Komentari