Pogledajte koji su to neradni dani za praznike

Pogledajte koji su to neradni dani za praznike

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1. i 2. januar, te 9. januar - Dan Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske. U dane praznika Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti. 


foto: Miroslav Šestić

"Vjerski praznik je pravoslavni Božić, koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića, tako da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta 6. i 7. januara", navedeno je u saopštenju.

Preduzetnici koji obavljaju trgovinsku djelatnost u Gradišci moći će da rade na dane praznika od 7.00 do 12.00 časova. Preduzeća koja obavljaju komunalnu djelatnost kao i preduzeća i radnje koje obavljaju pekarsku djelatnost mogu da rade 24 časa.

Ugostiteljski objekti dužni su da rade u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine.

Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Gradiška radiće 24 časa, apotekarske ustanove od 07,30 do 21,00 čas. Cvjećarske, frizerske i kozmetičarske radnje od 08,00 do 21,00 čas.

Preporučujemo

Komentari