Nova Topola, Čatrnja i Aleksandrovac dobijaju naplatne kućice

Nova Topola, Čatrnja i Aleksandrovac dobijaju naplatne kućice

Preduzeće "Autoputevi RS" raspisalo je tender za izgradnju naplatnih kućica na dionici Banjaluka - Gradiška, a vrijednost radova iznosi oko 3,5 miliona KM.

Naplatne kućice, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biće postavljene u Novoj Topoli, Čatrnji i Aleksandrovcu, a odabrani izvođač imaće rok od 120 dana da završi posao.

Firme ponude mogu dostaviti do 19. marta, osim "Gradinvesta" iz Prijedora i "BMP" iz Banjaluke koje, kako je navedeno, zbog sukoba interesa nemaju pravo prijave. Garantni rok će važiti dvije godine od dobijanja upotrebne dozvole, dok je garantni rok za konstruktivne elemente deset godina. Ukoliko izvođenje radova bude kasnilo, odabrana firma će platiti kaznu koja iznosi 1,5 odsto vrijednosti radova za svaki izgubljeni dan, ali ukupan iznos kazne, stoji u dokumentaciji, ne može preći pet odsto od ukupno ugovorene vrijednosti radova. Očekuje se i da je prijavljena firma pozitivno poslovala u posljednje tri godine, te da je ukupan promet u tom periodu iznosio šest miliona KM.

Takođe, ponuđač bi iza sebe trebalo da ima uspješno sprovedene slične poslove u vrijednosti od oko tri miliona KM bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost.

- Da bi učestvovali u javnoj nabavci, ponuđači moraju da dostave originalnu, bezuslovnu bankarsku garanciju u iznosu od 45.000 KM - stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Preporučujemo

Komentari